facebook instagram

Tunturiladun kerhot

Tunturiladun toiminta tapahtuu pääosin tunturikerhojen kautta. Kerhoja on tällä hetkellä 15.

Katso sinua lähin kerho kartalta

image/svg+xml

Njeallje

Njeallje on nimensä mukaisesti neljäs kerho, joka on perustettu 16.1.1970 Mikkelissä. Kerhon toiminta-alue on Etelä-Savo: Mikkeli, Pieksämäki, Joroinen, Rantasalmi ja Pohjois-Savosta Varkaus. Kerholaiset kokoontuvat kerhotapaamisiin noin kerran kuukaudessa jollakin näistä paikkakunnista, tekevät retkiä ja vaelluksia Lappiin ja lähiseudun kansallispuistoihin. Erätaidot ja luontoelämykset, luonnonsuojelu sekä saamelaisuuteen tutustuminen ja lapinhulluus ovat toiminta-ajatuksiamme.

Pisa, Nilsiä (kuva Janne Voutilainen)

Tunturikerho Tsietsa ry

Tsietsa on saamenkieltä ja tarkoittaa seitsemän. Tunturikerho Tsietsa ry on seitsemäs Tunturiladun kerhoista ja perustettu vuonna 1972. Toiminta-alueemme on Pohjois-Savo ja jäsenmäärämme hieman yli 100 eri ikäistä sekä kaiken kokenutta että aivan aloittelevaa Lapin kävijää ja muita retkeilijöitä. Teemme vaelluksia Lapin tuntureille niin sulan maan aikaan kuin hiihtämällä, mutta vuoden mittaan retkeilemme myös lähialueilla niin patikoiden, lumikenkäillen kuin hiihtäenkin.

Tunturikerho Kavtsi ry

Tunturikerho Kavtsi ry on pääkaupunkiseudulla toimiva retkeilykerho. Kerho järjestää vaelluksia ja retkiä niin Lapissa kuin muuallakin Suomessa. Kavtsin tarkoituksena on edistää jäsenistön retkeilyharrastusta ja Lappi-tietoutta. Kavtsilaiset kokoontuvat kerran kuukaudessa kerhoiltoihin (syyskuusta toukokuuhun). Niissä käsitellään jäsenistöä kiinnostavia aiheita. Kerhon toiminnasta kerrotaan kolmesti vuodessa ilmestyvässä jäsenlehdessä, Väärtissä. Kavtsi on Tunturilatu ry:n kahdeksas paikalliskerho, joka perustettiin pääkaupunkiseudun retkeilijöille vuonna 1972. Kerhon nimi juontaa saamenkielisestä lukusanasta kavtsi eli kahdeksan. Toiminta on monipuolista, ja nyt kerho on Tunturiladun suurin paikalliskerho jäsenmäärän noin 600. Tunturikerho Kavtsilla on myös oma maja, Kärrikaltio, Inkoossa. Siellä järjestetään erilaisia tapahtumia. Sen lisäksi kavtsilaisten käytössä on Tunturilatu ry:n kämpät Lapissa. Jäseneksi liittyminen tapahtuu Suomen Ladun sivujen kautta, oheisella linkillä: https://liity.suomenlatu.fi/tunturilatu-ry-kavtsi Kavtsi instagram @tunturikerhokavtsi

Kumpe

Tunturikerho Kumpe ry. toimii Pohjois-Karjalan alueella. Kerho on perustettu vuonna 1985. Vuoden keskeisimmät toimintamme ovat kevään hiihtoviikko ja syksyn ruskaviikko. Lisäksi järjestämme kevät- ja kesäpäiviä, valokuvailtoja ja erilaisia teemapäiviä. Tällä hetkellä jäseniä on n.150. Mukaan mahtuu vielä. Tervetuloa pirteään porukkaamme nauttimaan nuotion loimusta, raittiista ilmasta, tuntureista ja muista mukavista luontoon liittyvistä asioista. Lisää tietoa toiminnastamme saat sihteeriltä ja muilta toimikunnan jäseniltä. Yhteystiedot löytyvät näiltä sivuilta.

Geatki ry

Tunturikerho Geatki on vuonna 1996 perustettu satakuntalaisten oma kerho, joka toimii Tunturiladun alaisuudessa. Tunturilatu on puolestaan Suomen Ladun alainen järjestö. Kerhon toiminnan painopisteenä on vaellus- ja retkeilytoiminta, erätaitojen opastaminen ja luonnon kunnioittaminen. Tunturikerho Geatkin toimintaan voit lähteä mukaan koska tahansa. Ota yhteyttä kerhotoimikunnan jäseniin, joilta saat tarkempia tietoja toiminnasta. Geatki on muuten saamea ja tarkoittaa ahmaa. Kaikilla tunturikerhoilla on saamenkieliset nimet, ensimmäiset kymmenen on nimetty lukusanoilla, loput ovat etsineet nimensä pääsääntöisesti eläinkunnasta.

Lapinkävijät Owla ry

Tunturikerho Lapinkävijät Owla perustettiin 16.12.2006 Oulussa. Juuret ovat vuodessa 1984 jolloin perustettiin Suomen Matkailuliiton alainen Oulun Seudun Lapinkävijät (OSL). Owla toimii Tunturiladun alaisuudessa. Tunturilatu puolestaan on Suomen Ladun alainen järjestö. Liittyessäsi tunturikerho Lapinkävijät Owla ry jäseneksi liityt samalla Tunturiladun jäseneksi. Liittyminen käy kätevästi nettiosoitteessa Tunturilatu . Tunturilatu on luonnossa liikkuvien ja retkeilyä harrastavien yhdistys, jonka toimialueena on koko Suomi. Paikallistoiminnasta vastaavat tunturikerhot. Sana Owla tarkoittaa tulvavettä. Se oli Oulujoen suiston kauppapaikan nimi 1300-luvulla. Kerhon toiminnan painopisteenä on vaellus- ja retkeilytoiminta, erätaitojen opastaminen sekä luonnon kunnioittaminen. Tämän kaiken pitävät sisällään Tunturisusiaatteemme. Arvostamme saamelaisuutta ja Kilpisjärven koulu (Gilbbesjávrri skuvla) on kummikoulumme. Lapinkävijät Owlan toimintaan voit lähteä mukaan koska tahansa. Ota yhteyttä hallituksen jäseniin, heiltä saat tarkempia tietoja toiminnasta.