facebook instagram

Tunturiladun kerhot

Tunturiladun toiminta tapahtuu pääosin tunturikerhojen kautta. Kerhoja on tällä hetkellä 14.

Katso sinua lähin kerho kartalta

image/svg+xml

Njeallje

Njeallje on nimensä mukaisesti neljäs kerho, joka on perustettu 16.1.1970 Mikkelissä. Kerhon toiminta-alue on Etelä-Savo: Mikkeli, Pieksämäki, Joroinen, Rantasalmi ja Pohjois-Savosta Varkaus. Kerholaiset kokoontuvat kerhotapaamisiin noin kerran kuukaudessa jollakin näistä paikkakunnista, tekevät retkiä ja vaelluksia Lappiin ja lähiseudun kansallispuistoihin. Erätaidot ja luontoelämykset, luonnonsuojelu sekä saamelaisuuteen tutustuminen ja lapinhulluus ovat toiminta-ajatuksiamme.

Kavtsi ry

Tunturikerho Kavtsi ry on pääkaupunkiseudulla toimiva retkeilykerho. Kerho järjestää vaelluksia ja retkiä niin Lapissa kuin muuallakin Suomessa. Kavtsin tarkoituksena on edistää jäsenistön retkeilyharrastusta ja Lappi-tietoutta. Kavtsilaiset kokoontuvat kerran kuukaudessa kerhoiltoihin (syyskuusta toukokuuhun). Niissä käsitellään jäsenistöä kiinnostavia aiheita. Kerhon toiminnasta kerrotaan kolmesti vuodessa ilmestyvässä jäsenlehdessä, Väärtissä. Kavtsi on Tunturilatu ry:n kahdeksas paikalliskerho, joka perustettiin pääkaupunkiseudun retkeilijöille vuonna 1972. Kerhon nimi juontaa saamenkielisestä lukusanasta kavtsi eli kahdeksan. Toiminta on monipuolista, ja nyt kerho on Tunturiladun suurin paikalliskerho jäsenmäärän noin 600. Tunturikerho Kavtsilla on myös oma maja, Kärrikaltio, Inkoossa. Siellä järjestetään erilaisia tapahtumia. Sen lisäksi kavtsilaisten käytössä on Tunturilatu ry:n kämpät Lapissa.

Kumpe

Tunturikerho Kumpe toimii Pohjois-Karjalan alueella. Kerho on perustettu vuonna 1985. Vuoden keskeisimmät toimintamme ovat kevään hiihtoviikko ja syksyn ruskaviikko. Lisäksi järjestämme kevät- ja kesäpäiviä, valokuvailtoja ja erilaisia teemapäiviä. Tällä hetkellä jäseniä on n.150. Mukaan mahtuu vielä. Tervetuloa pirteään porukkaamme nauttimaan nuotion loimusta, raittiista ilmasta, tuntureista ja muista mukavista luontoon liittyvistä asioista. Lisää tietoa toiminnastamme saat sihteeriltä ja muilta toimikunnan jäseniltä. Yhteystiedot löytyvät näiltä sivuilta.

Kuovza

Tunturikerho Kuovza toimii Kotkan seudulla. Kuovza tarkoittaa karhua ja on 13. tunturiladun kerhoista. Olemme mukana Etelä-Kymen Retkeilyjärjestön toiminnassa jossa myös mukana Kotkan ja Karhulan Latu sekä Karhulan Retkeilijät. Kerhoiltoja pidämme Kotkan Ladun Petäjäpirtillä ja Karhulan Ladun Latumajalla. Osallistumme myös Kymi-Vuoksen -latualueen tapahtumiin. Kevättalvella perinteisesti teemme lapin hiihtoviikon Saariselälle. Meren läheisyys vaikuttaa siihen, että kesäisin retkiä tehdään myös Kotkan ja Haminan edustalla oleville läheisille saarille.

Geatki

Tunturikerho Geatki on vuonna 1996 perustettu satakuntalaisten oma kerho, joka toimii Tunturiladun alaisuudessa. Tunturilatu on puolestaan Suomen Ladun alainen järjestö. Kerhon toiminnan painopisteenä on vaellus- ja retkeilytoiminta, erätaitojen opastaminen ja luonnon kunnioittaminen. Tunturikerho Geatkin toimintaan voit lähteä mukaan koska tahansa. Ota yhteyttä kerhotoimikunnan jäseniin, joilta saat tarkempia tietoja toiminnasta. Geatki on muuten saamea ja tarkoittaa ahmaa. Kaikilla tunturikerhoilla on saamenkieliset nimet, ensimmäiset kymmenen on nimetty lukusanoilla, loput ovat etsineet nimensä pääsääntöisesti eläinkunnasta.

Lapinkävijät Owla ry

Tunturikerho Lapinkävijät Owla perustettiin 16.12.2006 Oulussa. Juuret ovat vuodessa 1984 jolloin perustettiin Suomen Matkailuliiton alainen Oulun Seudun Lapinkävijät (OSL). Owla toimii Tunturiladun alaisuudessa. Tunturilatu puolestaan on Suomen Ladun alainen järjestö. Liittyäksesi kerhon jäseneksi sinun on ensiksi liityttävä Tunturilatuun. Liittyminen käy kätevästi nettiosoitteessa Tunturilatu . Tunturilatu on luonnossa liikkuvien ja retkeilyä harrastavien yhdistys, jonka toimialueena on koko Suomi. Paikallistoiminnasta vastaavat tunturikerhot. Sana Owla tarkoittaa tulvavettä. Se oli Oulujoen suiston kauppapaikan nimi 1300-luvulla. Kerhon toiminnan painopisteenä on vaellus- ja retkeilytoiminta, erätaitojen opastaminen sekä luonnon kunnioittaminen. Tämän kaiken pitävät sisällään Tunturisusiaatteemme. Arvostamme saamelaisuutta ja Kilpisjärven koulu (Gilbbesjávrri skuvla) on kummikoulumme. Lapinkävijät Owlan toimintaan voit lähteä mukaan koska tahansa. Ota yhteyttä kerhotimikunnan jäseniin, heiltä saat tarkempia tietoja toiminnasta.