facebook instagram

HATTUJUHLA KÄRRISSÄ 16.8.2020

Kesäkuun alkupuolella kourallinen Kavtsin naisia mietti, että olisipa kiva saada porukkaa Kärriin loppukesällä, kun kokoontumisrajoituksia oli hieman höllennetty.

”Kun vihdoin saamme taas kokoontua..” Niinpä Vappu Hietala, Maria Sederlöf, Marita Maula ja Annu Koistinen viettivät rattoisan suunnitteluillan Ruskeasuon upealla siirtolapuutarha-alueella. Tuloksena oli Hattujuhlat, Hatulla tai Ilman.

Sähköinen tiedotus toimi ilmeisen hyvin, koska meitä oli koolla 28 henkeä.

Elokuun helle pani parastaan, joten hattu oli kovasti suosiossa silmän ilona ja suojana auringolta. Kaikki toiminta hoitui pihalla, joka oli siisti kuin mikä: nurtsi leikattu, heinä niitetty, rakennusten vierustat nyhdetty käsin talven törröttäjistä.

Vappu koristeli juhlapöydän taitavasti pihan antimilla, mutta varjoisat paikat olivat kovasti suosittuja.

Lipun noston jälkeen päästiin tarjoilujen äärelle: perunasalaattia ja vihersalaattia, makkaroita upouuden pallogrillin lämmittämänä. Siinä kuumuudessa ei nuotion äärellä istuskelu olisi innostanut, joten metsäpalovaroituksesta ei ollut haittaa.

Matti Reittamo soitteli hanurilla kesäistä tunnelmamusiikkia, ja Marja Lammivaara oli laatinut nykyaikaisen digitaalisen luontopolkukilpailun.

Tarjoilun kruunasi upea marjakakku, jonka oli koristellut kesän marjoilla ja lehdillä kondiittorimestari Vappu.

Minun lisäkseni muutama juhlija kävi vielä saunassa; sen jälkeen ei keho meinannut viilentyä sitten millään.