facebook instagram
18.07.2020 • Kavtsi ry

18.-25.7.2020 Kesävaellus Käsivarteen

18.7.2020 - 25.7.2020

Kesävaellus Käsivarressa (huomaa muuttunut paikka)

Koronatilanteen myötä katsoimme parhaaksi vaihtaa kesän vaelluksen kohde Ruotsin Sarekista Suomen puolelle, mahdollisimman samantyyppisiin maisemiin eli Käsivarteen. Vaelluksen toteutuminen kotimaassakin on tätä kirjoitettaessa kuitenkin auki ja vahvistuu viranomaisohjeisiin perustuen kesäkuun loppuun mennessä.

Ajatuksena on kulkea noin 15 kilometriä päivässä, pääosin omilla poluilla kulkien. Korkeuserot alueella ovat kohtalaisen merkittäviä ja kahlauksia on luvassa. Majoittuminen teltoissa. Kaikkinensa vaellus edellyttää varsin hyvää vaelluskuntoa ja aiempaa kokemusta pohjoisen vaelluksista vaikkakin tarkoituksena on kulkea kiirehtimättä ja maisemista nauttien. Matkan varrella pidetään yksi leiripäivä paikalla, jolta on toivottavasti mukava tehdä vaikkapa huiputusretki pikkureppu selässä.

Rinkat on tarkoitus nostaa selkään la 18.7. aamupäivästä Ropinsalmessa, ja patikalta palata Kilpisjärvelle la 25.7. iltapäivästä. Aikataulu perustuu ajatukseen tulla paikalle omilla autoilla kimppakyytejä hyödyntäen - tämä siksikin, ettei julkisten kulkuyhteyksien palautumisesta normaaleiksi ole varmuutta.

Ilmoittaudu mukaan su 28.6.2020 mennessä. Ennen vaellusta pidetään retkipalaveri, näillä näkymin heinäkuun alkupäivinä. Tervetuloa mukaan - ja jännittämään päästäänkö matkaan!

Järjestäjät: Mika Kiiski (kiiski.mika@gmail, 050 381 3894) ja Kirsi Hiltunen (kirhan@welho.com)