facebook instagram
 30.01.2021 • Kavtsi ry

La 30.1.2021 Illan “umpihankiretki” jossain pääkaupunkiseudun läheisyydessä

30.1.2021 klo 14:00 - 19:00

Päivitys 17.1.

Lauantaina 30.1. meillä on vuorossa umpihankiretki. Retki toteutuu koronarajoituksista huolimatta, mutta tautitilanteesta johtuen tulistelu on tarpeen jättää väliin. Sen sijaan nautitaan eväistä maastossa retken puolivälin tienoilla riittävät etäisyydet ylläpitäen.

Paikkana tulee olemaan joko Vaakkoin tai Salmen ulkoilualue. Lunta kun on mukavasti niin "kulkuneuvoiksi" on tarpeen ottaa lumikengät. Retken kesto on noin 3 tuntia, ja ajankohta iltapäivä/illansuu. Otsalamppu mukaan ja lämmintä juomaa termariin.

Käyn tiedustelemassa parkkipaikka- ja lumitilanteen tulevana viikonloppuna, ja laitan sitten ilmoittautuneille tarkemman tiedon paikasta ja yksityiskohdista. Tämä tuntuu tarpeelliselta kun säätiedotus arvailee kaikkea vesisateen ja paukkupakkasten välillä tuleville parille viikolle.

Eli ilmoittaudu mukaan laittamalla viestiä osoitteeseen kiiski.mika@gmail.com tai numeroon 050 381 3894.

Tervetuloa!

______________________________________________________________________________________________

Merkitse ajankohta kalenteriin - ilmoitan tarkan paikan ja ajankohdan kun lumi- tai lumettomuustilanne selviää. Ajatuksena on joka tapauksessa lähteä liikkeelle iltapäivällä, kulkea tovi rauhalliseen tahtiin (noin 7-10 kilometriä) hämärtyvässä illassa ja tulistella pimeyden saavuttua.

Tiedotan tarkemmin kerhon sähköpostilistan ja Facebook-ryhmän välityksellä. Mikäli haluat tiedon suoraan, laita yhteystietosi tulemaan vetäjälle (Mika Kiiski - kiiski.mika@gmail.com, 050 381 3894).

Kerrataanpa vielä millaisia kelejä ja retkiä tässä tammi-helmikuun taitteessa olemme saaneet kokea: Vuonna 2014 hiihto vaihtui mukavaksi polkuretkeksi vesitihkussa keskisessä Nuuksiossa. Vuonna 2015 lunta oli parhaimmillaan polveen ja saimme sovitella välillä lumikenkiäkin jalkaan, silloin Nuuksion pohjoisosien alueella. Vuonna 2016 lupaava pakkastalvi simahti suojan puolelle juuri retken alla eikä suksia taaskaan päästy testaamaan Hyvinkään Petkelsuolla. Vuonna 2017 lunta oli Velskolan läheisyydessä hieman valaisemaan iltaretkeämme, kun 2018 Sipoonkorvessa lumikengistä oli oikeasti hyötyä pikkupakkasen piristämässä kelissä. 2019 lunta sitten olikin varsin reilusti, jolloin kiersimme Meikonjärven tallattua polkua pitkin, mutta vuoden 2020 helmikuun alussa Urjan kiertäessämme maisema oli lumeton ja tihkusateinen. Saapa nähdä miten käy tällä kertaa!