facebook instagram
12.09.2020 • Kavtsi ry

La-la 12.-19.9.2020 Kerhoviikko ja ruskavaellus Susi-Talas ja Sarmitunturin alue

12.9.2020 - 19.9.2020

Päivitys 16.7. Vielä on tilaa

Kavtsi on varannut Susi-Talaksen kyseiselle viikolle. Kämppä sijaitsee Sarmitunturin alueella, Ivalon itäpuolella. Lisätietoja kämpästä löytyy Tunturiladun sivuilta.

Viikon aikana on mahdollista oleilla kämpällä, tehdä päiväretkiä ympäristöön. Lisäksi alueella on mahdollista kalastaa. Tunturiladulla on alueella vene, kalastusluvat ja verkkoja. Edellisen kämppäviikon perusteella kalaa tulee melko hyvin.

Suunnitelmissa on toteuttaa kaksi kevyehköä vaellusta, toinen koko viikon ja toinen kolmen yön vaellus. Aluetta sinällään voidaan kuvata Lapiksi pienoiskoossa. Siellä on vanhaa mäntymetsää, kuusimetsän pohjoisraja, soita, puroja (ei pahoja ylityksiä), Pahakuru ja muutama avotunturi. Kevään mittaan nettisivuille ilmestyy muutama juttu edellisiltä viikoilta.

Koronatilanteen johdosta kulkuyhteydet ovat avoinna. Tammikuun tiedon mukaan juna lähtee perjantaina Helsingistä 18:49. Rovaniemelle. Rovaniemeltä jatketaan bussilla Ivaloon, jonne saavutaan 12:45. Ruokailun ja mahdollisten ostosten jälkeen jatketaan taksilla kohti Susi-Talasta. Paluu tapahtuu seuraavan lauantaina joko 18:00 tai 21:00 lähtevällä junalla.

Retkipalaveri on elokuussa 13.8., paikka ilmoitetaan myöhemmin. Ilmoittautumiset ja tiedustelut 12.8. mennessä: Juha Kelkka: juhake1960@gmail.com, p. 050-332 3239 tai Markku Arola: markku.arola@kolumbus.fi, p. 0500-777 554.

Viikon vaelluksen alustava reittisuunnitelma (Juha):

Su Vaellus Susi-Talakselta Asentolammille.

Ma Päiväkäynti Santapäälle ja Ahvenlammin tuvalle

Ti Vaellus Asentolammilta Ison Arttajärven kaakkoispäähän

Ke Päiväkierros alueen eteläosissa, käynti Vanhapäällä. Toisena vaihtoehtona on vaeltaa rinkkojen kanssa Pahakurun länsipäässä olevalle lammelle. Siitä iltapäivällä käynti Vanhapäällä.

To Vaellus Isolta Arttajärveltä Keinokurun kaakkoispuolella olevalle lammelle

Pe Paluu Susi-Talakselle

Rinkan kanssa kuljetaan noin 45km, muut päiväkierrokset tehdään päivärepun kanssa.

Mahdollinen kolmen yön vaellus lähtee tunturiin maanantaina tai tiistaina, jonka alustava reittisuunnitelma on (Markku):

Ensimmäinen päivä: Sarmitunturin kautta Kyörtisjärvelle

Toinen päivä: Päiväretki Kyörtisjärveltä Vanhapäälle ja sen ympäristöön tai vaellus Iso Arttajärvelle

Kolmas päivä: Keinokurun kaakkoispuoelella olevalle lammelle, jolta neljäntenä päivänä paluu Talakselle.

Juttuja edellisiltä reissuilta löytyy vuosilta 2012 ja 2015 löytyy linkistä:

https://tunturilatu.fi/kerhot/kavtsi/juttuja-ja-kuvia-kesa-ja-ruskavaelluksilta/