facebook instagram
15.08.2020 • Kavtsi ry

Pitkä marssi Sipoonkorvessa (siirto huhtikuulta)

15.8.2020 klo 09:00 - 18:00

Koetetaan päästä marssimaan pitkästi tänäkin vuonna, nyt loppukesän luonnossa. Reitti kulkee Sipoonkorven kansallispuiston maisemissa. Tarjolla on läpileikkaus puiston maisemiin ajoittaista kulttuurimaisemaa unohtamatta.

Lähtö- ja paluupaikkana on Keinukallion urheilupuisto, jossa parkkitilaa on toivottavasti paremmin kuin kansallispuiston parkkipaikoilla. Paikalle pääsee myös julkisilla. Osoite on Keinukalliontie 42, Kerava.

Lähdemme liikkeelle lauantaina 15.8. klo 9.00. Marssi kulkee Keinukalliosta Sotunkiin ja sieltä Helgträskin kautta takaisin Keinukallioon. Paluu kotiin venyy varsin myöhäiseksi. Reitistä valtaosa kulkee pienehköillä poluilla, pääosin merkkaamattomilla sellaisilla. Mukaan mahtuu lisäksi lyhyitä tienpätkiä ja vähäistä polutontakin maastoa. Matkaa kertyy noin 40 kilometriä. Polut eivät ole helpoimmasta päästä sillä juurakkoja ja kivisiä osuuksia mahtuu mukaan, unohtamatta kosteita kohtia. Korkeuserot ovat varsin vähäisiä mutta lyhyitä jyrkempiäkin kohtia osuu reitin varrelle. Reitti ja kulkuvauhti edellyttävätkin hyvää terveyttä ja kestävyyttä sekä tottumusta poluilla liikkumisesta.

Ota mukaan retken aikana tarvitsemasi ruoka ja juoma. Näitä nautimme säännöllisillä pikkutauoilla. Jalkineiksi kannattaa valita maastonsietävät ja vedenpitävät, mutta samalla kevyet vaelluskengät tai -saappaat.

Tiedustelut ja vapaaehtoiset ilmoittautumiset: Mika Kiiski (kiiski.mika@gmail.com, 050 381 3894).