facebook instagram
01.09.2020 • Tsietsa

Tiedote (2) 16.3.2020

Maaliskuinen tervehdys Tunturikerho Tsietsasta!

Poikkeuksellinen ja savolaisen talviretkeilijän kannalta aika surkea talvi näyttäisi olevan oikeasti kääntymässä kevääksi. Tosin nykyään ei kannata ennustaa juuri mitään, taitavat mennä pieleen kaikki arvuuttelut! Ulkoiltu on kuitenkin aina kun on ollut mahdollista ja osa meistä on päässyt käymään pohjoisemmassa, jossa talvi on lähes entisellään.

Lisäsurkeutta on tuonut maailmanlaajuinen virus, jonka vaikutuksia täällä syrjäkylillä vasta uumoillaan. Sen asian suhteen pitää koko ajan olla kuulolla ja ainakin seurata viranomaisten ohjeita. Tapahtumien toteutuminen on myös epävarmaa, ajankohtaista tietoa mahdollisista peruutuksista pyritään lähettämään ennen kutakin tapahtumaa ja sitä saa myös tapahtuman yhteyshenkilöltä! Facebooksivuja pyritään pitämään samoin ajantasalla.

Tänä vuonna on jo retkeilty monissa paikoissa, viimeksi 7-8.3. oli Vieremän Talaskankaalla 20 yön yli retkeilijää. Hiihtosää oli upean keväinen, mutta lähes 20 asteen yöpakkanen muistutti laavulla ja teltoissa yönsä viettäviä varautumisen merkityksestä, hyvä makuupussi tai kaksi ja vielä lisävaatetta oli tarpeen, ettei tarvinnut hytistä.

Tapahtumistamme näette kuvia ja juttuakin nettisivullamme hps://tunturilatu.fi/tunturikerho/tsietsa/ ja
Fb-sivulta hps://www.facebook.com/TunturikerhoTsietsa .

Uusi yhteydenpitoväline halukkaille on jäsenten Whattsapp-ryhmä, sillä saadaan viestittyä nopeasti asioita näinä kriittisinä aikoina. Muulloinkin sillä voi tavoittaa vaikka retkikaverin tai kysäistä varusteista. Kutsun ryhmään löydät linkistä https://chat.whatsapp.com/FomGdLxDodtHV9IvxvrfYr . Se toimii puhelimessasi, jos olet asentanut Whattsappin tai tietokoneella Whattsapp web’in kautta. T

ulevia tapahtumia:
1. Tunturikerho Tsietsan kevätkokous 25.3. klo 18 Lapinlahdella Lasten arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastussa. Osoite on Linnansalmentie 85, Lapinlahti. Normaalien tilinpäätösasioiden lisäksi tehdään päätös Tsietsan rekisteröitymisestä. Näillä näkymin kokous pidetään, koska kyse ei ole kovin isosta massatapahtumasta. Muutoksesta ilmoitetaan sähköpostilla ja whattsappilla.
2. Heti seuraavana lauantaina 28.3. on retki Tiilikan kansallispuistoon soveltuvin välinein. Voisi kuvitella että siellä on vielä riittävästi lunta hiihtämiseen. Mahdollisuus myös omatoimiseen yön yli retkeen. Lisätietoja Maire Parviainen, p. 050 328 6452 Lisätietoa kansallispuistosta https://www.luontoon.fi/tiilikkajarvi
3. Kevään hiihtovaellus 13-20.4. Kilpisjärveltä Pohjois-Norjaan ja Ruotsiin on jo täynnä.
4. 16-17.5. lähdemme keväiselle luontoretkelle Pohjois-Karjalaan Juukaan, Porlouhen rotkolaaksoon. Siellä yövytään Ukk-majalla, joka on retkeilijöiden käyöön tarkoiteu auotupa. Lisäetoa Maire Parviainen, p. 050 328 6452. Tietoa Porttilouhesta: hps://www.juuka.fi/fi/matkailu/luontokohteet/porttilouhi/
5. Kesämatka Tunturikerho Kumpen kanssa 23.7.2020 - 27.7.2020 vie Tankarin majakkasaarelle Kokkolaan, Raahen Kastellin linnaan ja Siikajoelle. Retkeläisille on tarjolla mm. merituulta, merimatkan maisemia, tutustumista ensajan kalastukseen, saarielämään, merilinnustoon, luotsaustoimintaan, saaristotyylistä majoitusta, uimista, melontaa, historian havinaa 1800- luvulta. Lisää etoa ja ilmoiautuminen Tunturikerho Kumpen sivuila: hps://tunturilatu.fi/kerhot/kumpe/kumpen-tapahtumat/kesamatka/ Tankarista etoa: hps://www.kokkola.fi/tankar_2/nae_ja_koe/fi_FI/tankarin_majakka/
6. 8-9.8. Latualueen kesätapahtuma Ruunaa/Lieksa -alueella.
7. 29-30.8. Nuku yö ulkona -tapahtuma Älänteen Haatainniemellä Lapinlahdella.
8. 5-13.9. Ruskavaellus Muotkatutuntureilla omia polkuja kulkien ja teltassa majoiuen. Lisäedot Risto Daavitsainen p. 040 031 3765 tai marjaa Nuunen p. 040 722 0630. Ilmoiautumiset 31.7. mennessä.

Nyt on erityisen tärkeää pitää yllä vastustuskykyään ja peruskuntoaan myös liikkumalla paljon luonnossa. Tulkaa siis mukaan näillekin retkille omien lisäksi!

Terveisin Tiedoaja Päivi Korolainen