facebook instagram
Vaellus Syötteen kansallispuistossa 18.02.2020 • Tsietsa

Tsietsalainen 1/2020

Edellisvuotta ja uutta ajankohtaista asiaa

Vuonna 2019 retkeiltiin niin lähikohteissa kuin Lapin tuntureilla, patikoitiin, hiihdettiin ja kuljettiin lumikengillä. Talvella on vaellettu kaamoksen ja kevätauringon aikaan, alkukesällä pidettiin tunturileiriä ja syksyllä ihasteltiin ruskaa. On oltu mukana Pikku Marjan talvitapahtumissa ja unelmien perheliikuntapäivässä. On kerrottu retkeilyvinkkejä kiinnostuneille omissa tilaisuuksissa ja talkoiltu pohjoisen kämpissä. Retkikertomuksia tapahtumista löytyy nettisivuiltamme ja myös viime vuoden Tunturilatu-lehdistä.

Tsietsa niin kuin muutkin Tunturiladun kerhot saivat uudet nettisivut tammikuussa. Löydät sivut osoitteesta https://tunturilatu.fi/kerhot/tsietsa/ . Pyrimme pitämään ne koko ajan mahdollisimman ajan mukaisina. Sieltä löytyvät tiedot tulevista tapahtumista ja siitä, kuka antaa tietoja ja kenelle voi ilmoittautua.

Otamme mielellään vastaan palautteet sivuista, ei mitään niin hyvää, ettei jotain parannettavaa!

Kerhojen rekisteröityminen viralliseksi yhdistykseksi on käynnissä. Syyskokouksessa keskusteltiin sen merkityksestä ja yleinen mielipide oli, että tulevaisuuden kannalta rekisteröityminen on meillekin tärkeää. Nyt se on kevätkokouksen asialistalla. Koska jatkossakin ollaan Suomen Ladun ja Tunturiladun alaisia, niin jäsenasioissa ei tule tämän takia muutosta vaan kaikki jäsenet siirtyvät automaattisesti tulevan yhdistyksen jäseniksi. Tärkeää on se, että jatkossa kukaan hallituksen jäsen ei ole henkilökohtaisesti vastuussa kerhon tekemisistä, koska yhdistys on oma oikeudellinen yksikkönsä. Lisäksi virallinen asema mahdollistaa monia esimerkiksi varainkeräykseen liittyviä ja muita asioita. Myös säännöt saatetaan ajan tasalle, niitä pohditaan hallituksessa paraikaa. Nimi säilynee ennallaan, jos hyviä muutosehdotuksia ei tule!

Mikä on Tunturikerho Tsietsan tehtävä ja tavoite tulevaisuudessa? Haluamme ehdottomasti levittää ymmärrystä luonnon hyvää tekevästä vaikutuksesta ihan jokaiselle. Me “Lapinhullut” haluamme vaeltaa tunturissa, mutta uusien jäsenten saamiseksi on tehtävä muutakin kiinnostavaa toimintaa. Hienoissa kohteissa voi retkeillä lähellä ja siihen on suunniteltu mahdollisuuksia lähes joka kuukaudelle, kiitos hallituksen aktiivisten retki-ihmisten! Näiden tapahtumien saaminen uusien luonnossa liikkumisesta kiinnostuneiden tietoon kaikin välinein on tärkeää, siinä te jäsenet olette tärkeitä. Tulkaa mukaan ja kutsukaa muita! Käyttäkää Tsietsan netti- ja fb-sivuja hyväksi! Suunnitelmissa on myös whatsapp-ryhmä niille, jotka haluavat keskustella kätevästi niin reissuista, kyydeistä kuin välineistäkin, mitä nyt mieleen tulee. Siitä kuulette myöhemmin.

Alla on kuluvan vuoden toimintasuunnitelma. Mitä muuta vielä tulee, kerrotaan sähköpostiviesteissä ja silloin tällöin myös kirjeinä niille, joilla ei ole käytössä sähköpostia. Tiedotteen mukana on myös kutsu kevätkokoukseen.

TUNTURIKERHO TSIETSA TOIMINTASUUNNITELMA 2020

Tammikuu 05-11.1. Kaamosvaellus Syötteen kansallispuistossa

Helmikuu La 1.2. Hiihto/lumikenkäretki Pentumäessa Palonurmessa

La 29.2. klo 10-13 Ulkona kuin lumiukko -tapahtuma yhdessä Iisalmen Ladun kanssa Iisalmen sataman rannassa. Tehdään isolla joukolla lumiukkoja niin että riittää! Samassa paikassa myös Lasten Lajes -hiihtotapahtuma klo 10 alkaen. Jos vaan on lunta!

Maaliskuu La-su 7-8.3. Yön yli hiihto/lumikenkäretki Talaskankaalla Vieremällä. Ilmoittaudu 29.2. mennessä leenaholopainen63@gmail.com.

Ke 25.3 klo 18-20 Kevätkokous Lastu, Lapinlahti. Ks. kokouskutsu ohessa!

La 28.3. Hiihto/lumikenkäretki Tiilikan kansallispuistossa. Mahdollisuus myös omatoimiseen yön yli retkeen. Lisätietoja Maire Parviainen, p. 050 328 6452. Kansallispuistosta tietoa https://www.luontoon.fi/tiilikkajarvi

Tulossa La 28.3. Eetun völjyssä Laturastille -tapahtuma yhdessä Siilin Ladun kanssa, erityisesti lapsille ja nuorille. Seuraa ilmoittelua.

Huhtikuu 13-20.4. kevään hiihtovaellus Kilpisjärveltä Pohjois-Norjan ja Pohjois-Ruotsin tuntureille. Suunnitellaan yhteisiä kyytejä mahdollisuuksien mukaan. Mukaan mahtuu maksimissaan 8-10 osallistujaa. Sitova ilmoittautuminen 16.2. mennessä. Lisätiedot ja ilmoittautuminen Päivi Korolainen p. 044 027 3708, paivi.korolainen@gmail.com

Toukokuu 16-17.5. Luontoretki Porttilouhi, Juuka. Lisätiedot Maire Parviainen p. 050 328 6452.

Kesäkuu

Heinäkuu

Elokuu La-su 8-9.8. Latualueen kesätapahtuma Ruunaa/Lieksa. Lisätietoja Päivi Korolainen p. 044 027 3708, paivi.korolainen@gmail.com. Suunnitellaan yhteisiä kyytejä.
La-su 29-30.8. Nuku yö ulkona -tapahtuma, Haatainniemi, Lapinlahti. Ohjelmassa mm. Metsämieliharjoitteita. Koko perhe mukaan!

Syyskuu 5-13.9. Ruskavaellus Muotkatuntureilla. Syysvaellus omia polkuja kulkien ja teltassa majoittuen Muotkatunturin erämaa-alueella. Kokoontuminen Kaamasmukassa, lähtö- ja tuloyöpymiset mökeissä. Lisätietoja ja ilmoittautumiset 31.7 mennessä Risto Daavitsainen p. 040 031 3765 , risto.daavitsainen@gmail.com tai Marjatta Nuutinen p.040 722 0630 tai marjatta.nuutinen@gmail.com

La-su 26-27.9. Kaamosretki Teerisuo/Hiidenportti

Lokakuu

Marraskuu Su 15.11. Tsietsan Syyskokous

Tunturiladun tapahtumia

13-15.3.TL Kevätkokous ja kevätpäivät Pieksämäellä, Partaharjun toimintakeskus
Vko 31 VaVa-leiri Susikyrössä
TL Syyskokous ja susiaiset, Pirkanmaa
Tarkemmat tiedot löytyvät TL:n kotisivuilta ja Tunturilatu-lehdestä.

Savo-Karjalan latualue
3-4.10.
Syyspäivät ja aluekokous Juankoski/Nilsiä
8-9.8. Latualueen kesätapahtuma Ruunaa Lieksa (yhdessä Kymi-Vuoksen latualueen kanssa)

Suomen Ladun tapahtumat

24-26.4. Kevätpäivät ja kokous, Turku
23-25.10. Syyspäivät ja kokous, Ikaalinen
Lisätietoja löydät Suomen Ladun nettisivuilta ja Latu ja polku lehdistä

Avaa: https://tunturilatu.fi/site/assets/files/2536/tsietsalainen_1_2020-1.pdf