facebook instagram
13.03.2021 • Tsietsa ry

Tsietsalainen 1/2021 18.2.2021

Puheenjohtajan porinoita 1/2021

Niin vaan saatiin ihan oikea talvi pitkästä aikaa. On ollut upeita lumisia, pakkasen sävyttämiä päiviä ihan täällä kotipuolessa. Nautitaan niistä nyt kaikin tavoin. Korona ei vaan ole vielä talttunut ja hallitus teki päätöksen siirtää jo aiemmin 24.3. ilmoitetun kevätkokouksen kesäkuulle, kokouskutsu löytyy tuolta loppupuolelta tiedotetta. Kuutamovaellus toteutui ja siitä löytyy juttua tässä tiedotteessa. Tapahtumia on suunnitteilla, ohessa löytyy niistä tarkennettua tietoa; on yön yli retkiä ja pääsiäisen aikaan muutaman päivän hiihtovaellus Koitajoella. Kannattaa seurata aktiivisesti facebooksivuja ja liittyä Tsietsan jäsenien whatsappryhmään, se on ihan keskustelufoorumiksi tarkoitettu. Toki tapahtumissa otetaan huomioon mahdolliset rajoitteet ja niistä ilmoitetaan tarpeen mukaan.

Huuhkajanniemen polttopuutalkoot ovat 18.3. ja olisi kiva, jos pääsisit sinne mukaan kuten myös näille reissuille. Hyviä ideoita ja puuhahenkilöitä kaivataan myös.
Kivoja talvisia retkiä lähiluontoon, Lappiin tai muihin maakuntiin, nautitaan talvesta nyt!

pj Marita
mareriikka@gmail.com, 0400 817882

Tunturikerho Tsietsa ry

on syksyn aikana rekisteröitynyt, niin kuin nimestäkin näkyy. Se merkitsee meille uusia mahdollisuuksia kuten Metsähallituksen kanssa tekemämme sopimus Huuhkajanniemen ja Haatainniemen laavujen hoidosta. Meillä on myös mahdollisuus hakea vaikkapa avustuksia toimintaamme, etenkin kun teemme työtä pohjoissavolaisten liikunnan ja terveyden eteen. Viime vuosi osoitti, miten suuri into ihmisillä on retkeilyyn, kävijöitä molemmilla laavuilla oli huomattavasti enemmän kuin ennen.
Parhaillaan selvittelemme sitä, mistä voisimme saada tukea Vongankoski-Näätähiekka-Haatainniemi -reitin parantamiseen ja etenkin pitkospuiden uusimiseen. Metsähallitus on lupaillut puumateriaalia ja Lapinlahden kunta suunnitteluapua ja mahdollisesti työvoimaakin. Tässä tarvitaan yhteistyötä ja jäsenten panosta ainakin talkoiden muodossa, mutta myös ideat ja vinkit ovat tärkeitä!

TUNTURIKERHO TSIETSA ry TOIMINTASUUNNITELMA 2021

TAMMIKUU
Kuutamovaellus 23-30.1. Pöyrisjärven erämaan itäosissa tehty. Mukana oli 8 vaeltajaa. Lisäksi Susikyrössä oli 5 päiväretkeilijää.

HELMIKUU

 • Ulkona kuin lumiukko -tapahtuma Iisalmessa 20.2.2021 yhdessä Iisalmen Ladun kanssa,
 • Gps ja mobiilikarttasovelluskurssi jäsenille la 20.2. klo 9-15 LatuRastilla, osallistumismaksu 15 €. Max 20 hlö. Paikkoja voi kysellä vielä Marita Jääskeläinen, mareriikka@gmail.com
 • Yön yli retki Haatainniemen laavulle 27-28.2. Omatoimiretki yhdessä, ensikertalaisillekin hyvä mahdollisuus nukkua talvinen yö ulkona: teltassa, laavussa tai muussa majoitteessa. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Tommille, tommi.prami@gmail.com.

MAALISKUU

 • Yön yli talviretki 13.-14.3.21 Talaskankaalle, lisätietoja Juha Häkkinen. Ilmoittautumiset viikkoa ennen.
 • Polttopuutalkoot Huuhkajanniemen laavulla torstaina18.3. klo 10 alkaen. Kokoontuminen P-paikalla Rautavaarantiellä Juudinsalontien risteyksen lähellä. Kyselyt ja ilmoittautumiset Päiville, p. 044 027 3708. Talkooevästä tarjotaan.
 • Jokamiehenoikeudet -koulutuspäivä la 20.3. LatuRastilla Savo-Karjalan latualueen jäsenistölle yhdessä Siilin Ladun kanssa, koronarajoitusten puitteissa.

HUHTIKUU

 • Kevään hiihtovaellus pääsiäisenä 2-5.4. Ilomantsiin Koitajoen varteen. Yövytään autiotuvissa, teltassa tai laavuissa ja nautitaan toivottavasti kevätauringosta ja hangista. Lisätiedot ja ilmoittautumiset 15.3. mennessä Päiville, paivi.korolainen@gmail.com, p. 044 027 3708.

TOUKOKUU

 • Päiväretki Huuhkajanniemen laavulle 8.5. teemalla “Vie äiti ulos syömään”, sopii perheille! Omat eväät, tarjolla myös pieniä nuotioherkkuja.
 • Strategia/suunnittelupäivä toukokuun aikana hallitukselle ja vapaaehtoisille. Ilmoitellaan lähempänä paikka ja aika.

KESÄKUU

 • Kevätkokous 2.6. klo 18 LatuRastilla. Kevätkokous järjestetään kesäkuun alussa toivoen, että kokoontuminen on siinä vaiheessa helpompaa kuin maaliskuussa. Kutsu tässä tiedotteessa.

HEINÄKUU

ELOKUU

 • Nuku yö ulkona Haatainniemessä Suomen luonnonpäivän aikaan

SYYSKUU

 • Ruskavaellus 11-18.9. Paistuntureilla, lähtö vaellukselle SusiKiisalta, joka varattu tsietsalaisten retkeilyyn 8-15.9.
 • Sieniretki SiilinLadun kanssa

LOKAKUU

 • Huuhkajanniemen ja Haatainniemen laavujen ylläpito ja kunnostustalkoot

MARRASKUU

 • Toiminnan suunnittelupäivä tai -ilta ennen syyskokousta
 • Syyskokous 14.11.

JOULUKUU

Muuta tärkeää:

Tsietsan Whatssapp-jäsenryhmässä voidaan sopia yhteisistä omatoimiretkistä, niitä voi seurata sieltä ja ehdottaa itse. Ota yhteys hallituksen jäseniin, niin saat linkin ryhmään.

 • Talkoita järjestetään tarpeen vaatiessa, niistä ilmoitellaan tiedotteissa ja jäsenten whatsapp-ryhmässä.
 • Suomen Ladun Seikkailevat perheet -toiminta aloitetaan hakemalla vapaaehtoisia heimopäälliköitä
 • Retkeile turvallisesti -teemaisia koulutuksia ja retkeilyaiheisiin liittyviä tupailtoja, kun pandemiatilanne sallii kokoontumiset vapaammin.
 • SiilinLatu haastaa Tunturikerho Tsietsan 1.5.-15.6.2021 Tahko Pihkala 80v. sauvakävelytapahtumaan. Joukolla mukaan!
 • Ensi vuosi 2022 on Tsietsan 50-vuotisjuhlavuosi. Suunnittelemme siltä ajalta olevien retkikertomusten julkaisua sopivalla tavalla sekä kokeneiden seniorivaeltajien omien kertomusten esiin tuomista videoina tai kirjallisesti. Tästä otamme myös ideoita vastaan!

Tunturiladun tapahtumia:

 • Kevätpäivät 21-23.5.2021 Silokallion kurssikeskus Satakunta, järjestäjänä tunturikeho Geatki
 • Syyskokous ja Susiaiset Susikyrössä, järjestäjänä Njalla.
 • VaVa-leiri viikolla 30, pääjärjestäjänä tunturikerho Kavtsi.

JÄSENMAKSUT 2021

Jäsenmaksu koostuu Suomen Ladun, Tunturilatu ry:n ja Tunturikerho Tsietsa ry:n jäsenmaksuista. Suomen Latu laskuttaa sen ja tilittää sitten osuudet Tunturiladulle ja Tunturikerhoille. Tsietsan jäsenmaksu ei muuttunut, kuten syyskokouksessa virheellisesti esitettiin vaan ainoastaan Tunturiladun jäsenmaksu nousi 1 eurolla henkilöjäseniltä ja 2 eurolla perhejäseniltä.

Rinnakkaisjäsen on myös toisen latuyhdistyksen jäsen ja perhejäsenyys koskee kaikkia samassa osoitteessa asuvia perheenjäseniä iästä riippumatta.
Toisen Tunturilatuun kuuluvan kerhon jäsen voi liittyä Tsietsan jäseneksi lähettämällä viestin jäsensihteerille, marjatta.nuutinen@gmail.com ja maksamalla kerhon jäsenmaksun 10€ saamallaan tilisiirrolla.
Vuoden 2020 lopussa Tsietsassa oli 136 jäsentä.

Tsietsan toimihenkilöt

MARITA JÄÄSKELÄINEN
Puheenjohtaja/sihteeri
040 081 7882
mareriikka@gmail.com

PÄIVI KOROLAINEN
Varapuheenjohtaja/tiedottaja/

reittien kunnostustyöryhmän jäsen
044 027 3708 paivi.korolainen@gmail.com

JUHA HÄKKINEN
Vaellusvastaava/reittien kunnostustyöryhmän jäsen
050 593 2194 juha.t.hakkinen@gmail.com

MARJATTA NUUTINEN
Jäsen- ja vaellusvastaava/ reittien kunnostustyöryhmän jäsen
040 722 0630 marjatta.nuutinen@gmail.com

TOMMI PRAMI
Somevastaava/reittien kunnostustyöryhmän jäsen/laavuhuoltotyöryhmän jäsen

044 057 8897 tommi.prami@gmail.com

MAIRE PARVIAINEN

Retkivastaava/laavuhuolto-työryhmän jäsen

050 328 6452 maireparviainen@gmail.com

TUULA HUTTUNEN

Hallituksen jäsen/laavuhuoltotyöryhmän jäsen

050 323 9578 tuulahuttunen@hotmail.com

EIJA KINNUNEN

Kirjanpitäjä

Myytävät merkit/ tarrat
Tunturiladun hihamerkki 2 € kpl
Tunturiladun pinssi 2 € kpl
Tsietsan hihamerkki 3 € kpl
Tsietsan tarra 2 € / 10 kpl

Tsietsalla on trangia ja näppärä ahkio, joita voi kysyä lainaksi.
Päivi Korolainen puh. 044 027 3708

Retkikertomuksen tammikuun 2021 kuutamovaelluksesta löydät retkikertomuksista!