Ladataan Tapahtumat

1-3.11.2019 Viikonloppuretki Liesjärven kansallispuistoon

01.11. - 03.11.

All Tapahtumat

Myöhäissyksyn taitteessa on jälleen hyvä aika lähteä telttaretkelle, keleistä riippumatta! Luonto on jo hiljentynyt ja illat pitkät, rauhaa on siis luvassa. Tänä syksynä vuorossa on miltei lähiretki Liesjärven kansallispuistoon, jonka metsä- ja järvimaisemista pääsemme nauttimaan tällä leppoisaksi tarkoitetulla retkellä. Erityisinä nähtävyyksinä matkalla on järven poikki kulkeva Kyynäränharju ja Korteniemen tila.
Kokoonnumme perjantai-iltana Kaksvetisen kodalla jonka ympäristössä vietämme ensimmäisen yön. Paikalle tullaan omatoimisesti pitkin iltaa, autot parin kilometrin päässä olevalle Sikomäen pysäköintipaikalle jättäen. Lauantain ja sunnuntain aikana kuljemme kansallispuiston alueet reitit ja käväisemme hetken omillakin poluilla. Suuntaamme aluksi Hyypiökallion näköaloille josta jatkamme Kyynäränharjun kautta Korteniemeen. Lauantain loppumatka kulkee Pitkäkärjen kautta, jossa siirrymme rannan omille poluille kohti Savilahden telttailualuetta. Sunnuntaina kuljemme takaisin autoille, jolloin näemme Kyynäränharjun uudestaan toisesta näkökulmasta. Lauantaina pidämme reilumman lounastauon.
Suunnitellulle reitille kertyy mittaa noin 26 kilometriä joista noin 2 perjantaina, 17-18 lauantaina ja 6-7 sunnuntaina, lähes kokonaan merkattuja reittejä hyödyntäen. Kulkualustana ovat pääasiassa vaihtelevan tasoiset polut, jonka lisäksi reitille osuu hieman soratietä. Korkeuserot ovat vähäisiä Hyypiökalliota lukuunottamatta ja reitti on tässä mielessä kohtalaisen helppo. Laita kuitenkin tukevat ja vettäpitävät kengät jalkaan. Varaudu kulkemaan osa matkasta sekä majoittumaan otsalampun valossa.
Mainitse ilmoittautumisen yhteydessä tarvitsetko kyytiä tai voitko tarjota kyydin jollekin toiselle. Ilmoittautuneille lähetetään vähän ennen retkeä tarkempia ohjeita. Alueesta löytyy lisätietoja osoitteesta https://www.luontoon.fi/liesjarvi .
Lisätiedot ja ilmoittautumiset 27.10.2019 mennessä: Mika Kiiski (kiiski.mika@gmail.com , 050 381 3894).

Tiedot

Alkaa:
01.11.
Loppuu:
03.11.
Tapahtumaluokat:
,

Järjestäjä

Tunturikerho Kavtsi

Tapahtumapaikka

Liesjärvi Sikomäki
Kanteluksentie 542 + Google Map
Back to top