Ladataan Tapahtumat

Kesävaellus Vätsäriin 5-14.7.2018

05.07.2018 - 14.07.2018

All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kesävaellus Vätsäriin 5-14.7.2018

Kesävaellus Vätsärissä, Övre Pasvikissa ja Kessissä

Vätsärissä jos missä voit kokea todellisen erämaan. Alue on luonnoltaan karu ja kivinen mäntymetsien, soiden ja vesien mosaiikki. Erämaan koillisosa, varsinainen Vätsärin ylänkö, kohoaa puuttomaksi tunturiselänteeksi. Kessissä korostuvat komeat hongikot ja Norjan puolen Ylä-Paatsjoen kansallispuistossa hieman rehevämpi Ellenvatnetin järviluonto. Alueella on myös mielenkiintoisia luontaiselinkeinojen merkkejä.

Yhdeksän päivän vaellus alkaa Sevettijärveltä jonne pääsee reittibussilla. Sieltä kuljemme alustavan suunnitelman mukaan Jankkilaan, Routasenkuruun, Rajapäälle, Surnujärvelle, Mellalompololle, ja edelleen Norjan puolelle kiertäen Ellenvatnetin sen itäpuolelta. Kolmen valtakunnan rajapyykin saavutettuamme kuljemme vielä Kessijärvelle ja vaelluksen päätepisteeseen Kessintien varteen. Täältä palaamme ihmisten ilmoille todennäköisimmin taksilla. Matkaa kertyy arviolta 135 kilometriä eli keskimäärin 15 km per päivä. Reitti on osa eräänä pitkäaikaisena vaellusteemanamme olevaa pyykiltä-pyykille kulkua.

Varaudu poluttomaan ja monin paikoin vaativaan kulkumaastoon. Ylitämme ainakin yhden hieman isomman ja useita pienehköjä jokia kahlaten. Korkeuserot ovat vähäisiä mutta lyhyitä jyrkkiä kohtia matkalta löytyy. Ajatellun reitin alkupuolella on hieman vanhaa polkua, muuten kuljemme omia polkujamme. Aivan matkan lopussa yhytämme Piilolanpolun merkityn reitin. Vaellus on vaativa ja edellyttää hyvää terveyttä ja kuntoa sekä aiempaa vaelluskokemusta.

Vaelluksella yövytään omissa teltoissa omassa rauhassa. Kukin kuljettaa tarvitsemansa itse ja huolehtii vaelluksella itsestään. Ruoan tai varusteiden täydennysmahdollisuutta ei ole.

Lisätietoa alueesta: http://www.luontoon.fi/vatsari

Tiedustelut ja ilmoittautumiset 17.6.2018 mennessä: Mika Kiiski (kiiski.mika@gmail.com, 050 381 3894). Ilmoittautuneille lähetetään valmistautumisohjeet etukäteen sähköpostilla. Ennen vaellusta pidetään lisäksi retkipalaveri, jossa käydään läpi tarvittavat asiat.

 

Tiedot

Alkaa:
05.07.2018
Loppuu:
14.07.2018
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

Tunturikerho Kavtsi
Back to top