Ladataan Tapahtumat

Koiravaellus Hammastunturissa

19.08.2017 - 26.08.2017

All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Onko sinulla koira ja haluaisit lähteä koirasi kanssa toisten koiraihmisten kanssa lapinvaellukselle? Nyt siihen tulee tilaisuus kun järjestämme kerhon ensimmäisen koiravaelluksen Hammastunturin erämaa-alueen rauhassa. Reittimme kulkee metsäkairassa aina välillä avoimille tunturinhuipuille poiketen. Lisäksi kuljemme hyvän tovin Hammasjärven sekä Ivalojoen rantaa ja pääsemme tutustumaan myös historialliseen Ivalojoen Kultalaan.

Vaelluksen lähtö- ja paluupiste on metsäautotien varressa lähellä erämaa-alueen itärajaa Ivalojoen pohjoispuolella. Reittimme suuntaa aluksi kohti Hammastunturia jonka huiputamme ilman rinkkoja. Tämän jälkeen kuljemme Hammasjärven itärantaa jatkaaksemme Pökkelönampumapään ja Appisjärven kautta kohti Ivalojoen Kultalaa. Nousemme Kultalasta vielä tunturiin Pietarlauttaselle josta laskeudumme takaisin Ivalojokilaaksoon Ritakosken kohdilla. Loppujotos kulkee Ivalojoen rantaa kohti lähtöpistettä.

Matkaa kertyy noin 110 km jaettuna seitsemälle kokonaiselle ja yhdelle vajaalle kulkupäivälle. Päivämatkat ovat keskimäärin noin 14-15 km. Lisäksi tehdään 1-2 huiputusta ilman rinkkoja. Varaudu ylittämään pienehköjä jokia kahlaten. Alueella ei ole merkattuja reittejä eikä enemmälti polkujakaan. Kulkumaasto on paikoin hankalaa ja korkeuseroja kumpuilevassa maastossa riittää kohtalaisen paljon. Kaikkinensa vaellus kallistuu Tunturiladun luokittelussa ’vaativan tunturivaelluksen’ puolelle. Niinpä vaellus edellyttää hyvää terveyttä ja kuntoa, ja tottumusta poluttomassa maastossa liikkumisesta. Vaellus edellyttää myös koiralta hyvää kuntoa, maastokelpoisuutta ja säänkestävyyttä, sekä omistajalta tietoa koiran huoltamisesta vaellusolosuhteissa.

Vaelluksella yövytään omissa teltoissa omassa rauhassa. Kukin kuljettaa tarvitsemansa itse ja huolehtii vaelluksella itsestään ja koirastaan. Kussakin telttakunnassa on tarkoitus olla ainakin yksi koira jonka tulee tulla toimeen toisten koirien kanssa. Koirat tulee pitää kytkettyinä mm. porojen vuoksi.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset 30.7.2017 mennessä: Antti Teerisuo (antti.teerisuo@gmail.com, 0400 444 229) tai Mika Kiiski (kiiski.mika@gmail.com, 050 381 3894). Ennen vaellusta pidetään retkipalaveri, jossa käydään läpi tarvittavat asiat. Ilmoittautuneille lähetetään valmistautumisohjeet etukäteen sähköpostilla.

Tiedot

Alkaa:
19.08.2017
Loppuu:
26.08.2017
Hinta:
Ilmainen
Tapahtumaluokat:
, ,

Tapahtumapaikka

Hammastunturin erämaa
hammastunturi
Inari,
+ Google Map
Back to top