Tunturikerhot

Kuvia ja tarinoita toiminnasta

Kolbman vaelluksella
Tältä sivulta löydät kertomuksia Kolbman menneestä ja tulevasta toiminnasta.

VUOSITTAISET VAELLUKSET JA RETKET

Kolbma järjestää erilaisia vähintään viikon vaelluksia Lappiin tyypillisesti 3-4 kertaa vuodessa. Suositut ajat ovat vuodenvaihteen kaamosvaellukset sekä pääsiäisen ajan hiihtovaellukset. Yleensä kesäkuun puolivälissä on vaellus. Vaihtelevasti myös elokuussa sekä syyskuussa ruskavaelluksia.

Tässä muutamia esimerkkejä tulevista ja viime vuosien tapahtumista.

KESÄN 2018 RETKET

Kesäkuussa vaelletaan Hammastuntureilla ja elokuussa Hossassa. Heinäkuussa soudetaan viikonlopun kirkkoveneretki Roineella.

TALVEN 2017-18 VAELLUKSET

Kaamosvaellus suuntautui UKK-puistoon Luirojärven ja Sokostin maastoon. Maalis-huhtikuun vaellus on suunnitteilla Kemihaaraan.

Nattaset Vintilätunturin suunnalta.

KESÄN 2017 VAELLUKSET

Kesäkuun perinteinen vaellus tehtiin tällä kertaa Pöyrisjärven maastoihin. Kevät oli vielä vaiheessa ja osa järvistä jäästä, mutta kalaakin saatiin ja nähtiin hienoja maisemia.

Kolbma järjesti 50-vuotistaipaleensa kunniaksi juhavaelluksen Ruotsin Kungsledenin eteläpäähän. Voit lukea vaelluksesta Tunturilatu-lehdestä.

Voit myös lukea lehdessä olleen artikkelin Kolbman historiasta.

TALVEN 2017 VAELLUKSET

Pääsiäisen aikaan 2017 Kolbma järjesti hiihtovaelluksen Hammastunturin erämaahan.

TURVALLISESTI TUNTUREILLA -SEMINAARI

Lokakuussa 2016 järjestettiin Tampereella Sampolassa Turvallisesti tuntureilla – eksymättä erämaissa -seminaari retkeilyturvallisuudesta. Tämän yleisötapahtuman videot pääset katsomaan tästä linkistä.

KESÄN 2016 VAELLUKSET

Kesällä 2016 Kolbma järjesti kolme pitkää vaellusta Lapissa. Kesäkuussa oltiin viikko Tsarmintunturin alueella ja sen jälkeen oli kaksi viikkoa kestänyt Vätsärin vaellus. Elokuussa kolbmalaiset kävivät Rastigaisan alueella Norjassa reilun viikon pituisella vaelluksella, josta voit lukea Tunturilatu-lehdestä.

Kolbman jäseniä Rastigaisan huipulla elokuussa 2016
Rastigaisan huipulla elokuussa 2016

TALVEN 2015-16 VAELLUKSET

Kolbma järjesti kaamosvaelluksen Hetta-Susikyrö vuodenvaihteessa. Voit lukea siitä Tunturilatu-lehdestä.

 

Back to top