facebook instagram

VaVa 2019

Kesällä 2019 leiri järjestettiin Tunturiladun, ei minkään kerhon nimissä. Leiripaikkana oli luonnollisesti Tunturiladun upea leirialue Susikyrö, joka tarjoaa monipuoliset puitteet leirin järjestelyille. Leirin suunnittelusta vastasivat Raimo Pahkala Oktasta, Raiski Palosaari Njallasta ja Satu Ojala Geatkista. Toteuttamisesta vastasivat Raiski ja Satu yhdessä vertaansa vailla olevan apujoukon kanssa. Muonituksesta vastasi taatulla ammattitaidolla Kaija Lahtinen Geatkista yhdessä apukokkiensa Maarit Syrjälän ja Pirkko Liuksialan kanssa, hekin molemmat Geatkista. Lisäksi ensiapuvastaavana toimi geatkilainen Virpi Viljanen ja kalastuksesta huolehti Eero Nuutinen Tsietsasta. Leirin yleismiesjantusina häärivät "piika" Marita Maula ja "renki" Hannu Maula Kavtsista. Lisäksi monet leirin aikuisista tarjosivat apua moniin eri tehtäviin. Yhteispelillä kaikki sujui.

VaVa-leirin perusideana on, että isovanhemmille tarjoutuu mahdollisuus johdatella jälkikasvuaan retkeilyn maailmaan. Niinpä viime kesän leirilläkin opeteltiin erätaitoja, vaellettiin, kalastettiin, veisteltiin, tehtiin linnunpönttöjä, uitiin, saunottiin ja vietettiin päivän päätteeksi mieliinpainuvia iltanuotioita. Lasten seurana leirillä oli myös isiä, äitejä ja kummitäti.

Yhden yön yli kestänyt vaellus tehtiin Nammalakuruun, johon sattumalta kokoontui samaksi yöksi runsas joukko muita vaeltajia. Osa oli tulossa Hetasta, osa menossa sinne. Joukossa oli rippikoululaisia ja partiolaisia. Nammalan rinteessä oli pystytettynä ainakin parikymmentä telttaa ja molemmat tuvat olivat täynnä väkeä. Vaellus johdatteli nuoria VaVa-leiriläisiä eräretkeilyn hienoimpaan muotoon ja jokainen pienikin lapsi teki sen mitä pitikin, voitti uupumuksen ja nautti olostaan reissun jälkeen.

Leiriä vietettiin heinäkuun lopulla ja kun järjestelyjoukot saapuivat etelästä Susikyröön, Lappi kylpi helteessä. Yöllä sää muuttui onneksi viileämmäksi, jonka ansiosta hyttyset kaikkosivat ja leiriläiset jaksoivat puuhastella päivän ohjelmapisteissä. Yhtään vesipisaraa ei leirin aikana Susikyrössä satanut.

Tulevia tapahtumia