facebook instagram

Tunturikerho Ovtsi ?

Ovtsi on Tunturilatu ry:n Keski-Suomessa toimiva kerho. Ovtsi on saamen kieltä ja tarkoittaa numeroa yhdeksän. Ovtsi on siis Tunturiladun paikalliskerhoista järjestyksessä yhdeksäs, perustettu 1976. Vuonna 2016 oli 40-vuotisen toimintamme juhlavuosi. Kerhon toiminnan painopisteenä ovat: erätaidot ja luontoelämykset, luonnonsuojelu sekä saamelaisuuteen tutustuminen, vaellus- ja retkeilytoiminta, erätaitojen opastaminen ja luonnon kunnioittaminen. Teemme retkiä ja vaelluksia Lappiin ja lähiseudun kansallispuistoihin sekä muihin luonto- ja retkeilykohteisiin.

Kerholaiset kokoontuvat kerhotapaamisiin kerran kuukaudessa kansalaistoiminnankeskus Matarassa, Jyväskylässä. Kerhoilloissa on esitelmiä mielenkiintoisista aiheista. Kaksi kertaa vuodessa katselemme myös valokuvia ja videoita mm. retkistä ja tapahtumista. Ovtsin omistuksessa on myös oma, talkootyönä valmistettu, Haristupa. Siellä voi jäsenistö rentoutua luonnon keskellä. Tupaa käytetään pääsääntöisesti kesäisin, saunoen, uiden, marjastaen ja luonnon monimuotoisuutaa ihmetellen. Maaliskuussa on perinteeksi muodostuneet pilkkikisat ja marraskuussa pikkujoulut. Uusivuosikin on joskus vaihdettu hiljaisuudessa ilman rakettien roisketta.

Ovtsin toimintaan voit lähteä mukaan koska tahansa. Tule rohkeasti mukaan kerhoiltaan, niin kerromme lisää, tai ota yhteyttä kerhon johtokuntaan, heiltä saat tarkempia tietoja toiminnasta. Jäseneksi voit liittyä Tunturiladun pääsivun kautta.