facebook instagram

Melontavaellus Inarijärvellä ja Vätsärissä 2019

Kesäkuussa 2019 Kolbman porukka

Kolbman melontavaellus Inarijärvellä ja Vätsärissä sujui mukavasti kesäkuun puolivälissä. Osanottajia oli yhteensä 8 henkeä, kokoonpanoa vaihdettiin hieman reissun puolivälissä. Rantaan saavuttiin lopullisesti maanantai-iltana 24.6.

Karttakilometrejä kertyi yhteensä 215 mukaan lukien puolivälin 50 kilometrin vaihtoreissu, osa porukasta ootteli sen ajan Pisterin autiotuvalla. Kantamisia/uittamisia oli yhteensä 17 kappaletta, pisimmät niistä olivat Suoliskoskella noin 650 metriä ja Vinkkelijärvi-Valajärvi-välillä 500 metriä. Yhteensä kannettiin kanootteja yli kolme kilometriä. Reijon vinkin ansiosta päästiin suhteellisen vähällä reuhtomisella, kun kanootit kannettiin keppejä käyttäen neljällä hengellä. Tavaroissa riitti silti raahaamista.

Lyhyin päivämatka oli 1,2 kilometriä, pisin päivämatka 32 kilometriä. Säät ja tuulet olivat pääosin mukavat, mutta kovasta tuulesta kärsittiin ajoittain ja se rajoitti hieman etenemistä. Pari kertaa päästiin nauttimaan täysin tyynestä Inarijärvestä. Kalaa tuli mukavasti, harjusta enimmäkseen, mutta kylmän ja kirkkaan veden haukikin maistui ihan hyvälle.

Juhannusta juhlittiin Surnuvuonon pohjukassa räiskäleitä paistaen.

Voit lukea reissukertomusta Tunturilatu-lehdestä 3/2019.