facebook instagram

Tervetuloa Owlaan

Oulun Seudun Lapinkävijät ry (OSL) perustettiin Oulussa 1984. Suomen Matkailuliiton toiminnan loputtua 1990-luvun lopussa Oulun Seudun Lapinkävijät jatkoi toimintaansa omillaan ilman isäntäjärjestöä. Kunnes Oulun Seudun Lapinkävijöiden tilalle perustettiin Tunturilatuun kuuluva tunturikerho Lapinkävijät Owla 16.12.2006 Oulussa Ravintola Rauhalassa 16 läsnäolijan toimesta. Lapinkävijät Owlan ensimmäinen puheenjohtaja oli Hannu Yrjänäinen. Tunturilatu on Suomen Ladun alainen järjestö. Se on luonnossa liikkuvien ja retkeilyä harrastavien yhdistys, jonka toimialueena on koko Suomi. Paikallistoiminnasta vastaavat Tunturiladun tunturikerhot.

Vuoden 2020 alkupuolella Lapinkävijät Owla rekisteröityy uutena yhdistyksenä nimellä Lapinkävijät Owla ry.

Yhdistyksen toiminnan järjestämiseksi on hyvä rekisteröidä yhdistys seuraavista syistä:

  • Verottaja voi kohdella ei rekisteröityä yhdistystä eri tavalla kuin rekisteröityä yhdistystä.
  • Rekisteröityneen yhdistyksen hallituksen jäsenet eivät ole henkilökohtaisessa vastuussa yhdistyksen toiminnasta.
  • Rekisteröity yhdistys on virallinen yhdistys, joka voi hakea rahoitusta projektia varten ja saada avustuksia Oulun kaupungilta, valtiolta sekä muilta mahdollisilta tahoilta.
  • Yhdistys voi saada luvan kerätä rahaa.
  • Ulkopuoliset ihmiset luottavat enemmän rekisteröityihin yhdistyksiin, ja useammat ihmiset liittyvät mieluummin rekisteröidyn yhdistyksen jäseneksi.
  • Rekisteröidyn yhdistyksen on helpompi tehdä sopimuksia sekä yhteistyötä muiden yhdistysten ja viranomaisen kanssa

Maksamalla vuonna 2020 Suomen Ladun lähettämän Lapinkävijät Owla ry jäsenmaksun liityt Lapinkävijät Owlan jäsenenä rekisteröityneeseen yhdistykseemme. Toimintamme jatkuu samanlaisena kuin se oli ennen uuden yhdistyksen perustamista. Vuonna 2020 järjestämme päivän tai useamman kestäviä lähiretkiä, vaelluksia kesällä, talvella ja syksyllä, retkeilyn peruskurssin Hossassa teoriatuntien lisäksi, tunturikasvikurssin Kilpisjärvellä, kevät- ja syyskerhoviikot Susikyrössä jäsenillemme. Kevätkerhoviikolla voit halutessasi lähteä viiden päivän hiihtovaellukselle Hannukuruun. Kerhoiltoja järjestämme kevätkaudella kolme sisältäen maaliskuussa kevätvuosikokouksen. Ensimmäisen kerhoiltamme tammikuussa pidämme Partioaitassa Oulussa. Syyskaudella marraskuussa järjestämme yhden kerhoillan, jolloin katselemme vuoden kuvia ja pidämme syysvuosikokouksen.

Sana Owla tarkoittaa tulvavettä. Se oli Oulujoen suiston kauppapaikan nimi 1300-luvulla. Kerhon toiminnan painopisteenä on vaellus- ja retkeilytoiminta, erätaitojen opastaminen sekä luonnon kunnioittaminen. Tämän kaiken pitävät sisällään Tunturisusiaatteemme. Arvostamme saamelaisuutta ja Kilpisjärven koulu (Gilbbesjávrri skuvla) on kummikoulumme. Uusi Kilpisjärven monitoimitalo otettiin käyttöön syyskuun 2017 alussa. Monitoimitalossa toimii koulun lisäksi myös päiväkoti. Owla tukee koulun retkirahastoa ja järjestää yhteistapaamisia koulun kanssa Kilpisjärvellä käydessään. Kilpisjärven koulun oppilaat ovat kirjoittaneet matkakertomuksia retkistään Tunturilatulehteen.

Lapinkävijät Owlan toimintaan voit lähteä mukaan koska tahansa. Ota yhteyttä hallituksemme jäseniin, heiltä saat tarkempia tietoja toiminnastamme. Näiltä sivuilta löydät vuoden 2020 toiminnastamme kertovan tiedotteen.

Yhdistyksemme jäsenetuna saat 10% alennuksen OVH:sta Shelby Oulu Merikoskenkatu 1.

Owlan kankainen hihamerkki reppuunkin, ei liimapintaa (kuvassa alhaalla) on myytävissä hintaan 3€. Kysy hihamerkkiä Hannu Liljamolta, 044-3223646, hannu.liljamo(at)gmail.com. Hihamerkkiä on myytävissä myös kerhoilloissamme.

Halutessasi voit liittyä tunturikerhoomme klikkaamalla oheista linkkiä Lapinkävijät Owla ry.

Tervetuloa toimintaamme mukaan.

Hannu, Tunturisusi 1641

Hihamerkkimme vaikka reppuunkin. Kuva Aino Arvola.