facebook instagram

Viikonloppuretki täynnä seikkailua

8.-10.10

Matkaan lähdettiin neljän hengen porukalla perjantaina iltapäivällä ja suuntana meillä oli siis Hannukurun varaustupa. Saimme vinkin hiukan lyhyemmästä reitistä, joka lähti n.4km ennen Hietajärven P-paikkaa. Jätimme autot hiekkatien päähän ja puhelimen maastokartan avulla suuntasimme kohti seikkailua. Jo heti alussa olimme hiukan hukassa, mutta oikeaan suuntaan lopulta päädyimme.

Lunta oli satanut hiljalleen koko päivän. Ihailimme maisemia vähän väliä, vaikka taivas oli harmaa ja päivä alkoi hämärtyä. Seurasimme polkuja, jotka saattoivat hetkessä loppua ja siinä sitten arvelimme mihin suuntaan jatkaisimme. Onneksi joukossamme oli innokas ”vainukoira” joka viiletti edessämme vainutakseen uutta polkua.

Lopulta pimeys ympäröi meidät ja matkaa oli vielä edessä. Katsoimme maastokarttaa, kuuntelimme ympäristöä ja lopulta edessämme oli enää pieni suo ja järvi. Vastarannalla vilahti valoa ja haistoimme nuotion tuoksun. Hetken taas mietimme kuinka päästä toiselle puolelle kastumatta ja pienen puron ylityksen jälkeen eteemme tupsahti lämmin sauna. Veimme rinkat varaustuvalle ja vaikka kello olikin jo lähempänä iltakymmentä, päätimme saunoa ja rentoutua aikamoisen seikkailun jälkeen.

Lauantaiaamu valkeni kirkkaan lumisena ja päätimme tehdä pienen päiväretken lähiympäristöön. Suuntasimme kohti Pahakurua, jossa pidimme evästauon ja palasimme toista reittiä pitkin takaisin Hannukuruun. Lämmitettiin taas sauna, nyt vihdoinkin valoisaan aikaan, sekä paistoimme makkarat kodassa. Päivä oli leppoisa ja oli mukava viettää yhteistä aikaa Njallalaisten kanssa.

Sunnuntaiaamuna ympäristö oli taas hyvin syksyinen eikä lumesta tietoakaan. Pakkasimme rinkat sekä puunasimme tuvan hyvään kuntoon seuraavia retkeilijöitä varten, minkä jälkeen lähdimme suuntaamaan kohti lähtöpistettämme.

Paluumatka eteni joutuisasti ja meillä olikin hyvin aikaa pysähtyä ottamaan kuvia maisemista, sekä pitämään taukoa halutessamme. Lopulta pääsimme perille autoille ja siinä nauroimmekin kuinka lähellä nuo hukkaan menneet polut olivatkaan. Reissu olikin kaikin puolin huikea ja seikkailua kerrassaan!