facebook instagram

2012 Kämppäviikko Susi-Talaksella

1.-8.9.2012 Kavtsin kerhoviikko ja ruskavaellus Susi-Talakselle

Osanottajat Juha Kelkka, Panu ja Tiina Loisa, Iitu Gerlin, Päivi Karimaa ja Jukka Vilén sekä koirat Joiku ja Aku

1.9. Tapasimme – Juha, Jukka, Iitu ja Päivi – parkkipaikalla. Käveltiin Konttajärven tieltä kolme kilometriä Susi-Talakselle. Vietiin ensin omat tavarat ja sitten käytiin hakemassa vielä kaasupullo tien vierestä. Panu ja Tiina tulivat illan hämärässä.

2.9. Kävimme Sarmitunturissa, sää oli mitä parhain. Söimme eväät Sarmitunturin takana olevan lammen rannalla. Illalla lämmitettiin sauna ja pulahdimme Talas-Lompoloon.

3.9. Lähdimme pienelle vaellukselle. Kävelimme puron vartta Nilijärvelle ja sieltä otimme suunnan kohti Keinokurua. Siellä teimme ruuan pienen lammen rannalla. Auringon paistaessa jatkettiin matkaa Hukkamoroston maisemiin. Sieltä jatkettiin matkaa Sarmikuusikon pienen lammen rannalle yöpymään. Illalla teimme pienet tulet ja vietettiin iltaa.

4.9. Nukuttiin pitkään. Aamu oli kaunis, kirkas ja tyyni. Lähdettiin päiväretkelle. Noustiin Sarmikuusikon kurujen kautta Suomoroston huippujen kautta Akalauttapäälle ja sieltä komean kurun pohjalle pitämään päivälounasta. Otettiin pienet päivänokoset ja palattiin teltoille.

5.9. Sateinen aamu, odotettiin sateen lakkaamista kaksi tuntia. Kävelimme noin tunnin, ilma kirkastui ja tuli upea päivä. Vähän ennen kuin pääsimme takaisin Susi-Talakselle rupesi uudestaan satamaan. Lämmitettiin sauna ja käytiin uimassa.

6.9. Sateinen aamu, vietettiin aamu kämpällä, odoteltiin sään selkeämistä. Käytiin Talasvaaran rinteellä katosmassa olisiko puolukat kypsiä. Raakoja olivat ja mentiin takaisin kämpälle. Vielä lähdettiin ylemmälle Nilijärvelle saunalenkille.

7.9. Aamu oli tyyni. Panu ja Tiina pakkasivat tavarat ja lähtivät Joikun kanssa kohti Susikyröä. Juha, Iitu, Päivi ja minä lähdimme päiväretkelle Sarmitunturin kautta pienelle lammelle eväitä syömään. Oli kylmä, satoi vettä, joten meidän oli tehtävä pienet tulet. Sieltä jatkettiin kämpälle pienten mutkien kautta syömään ja saunomaan.

8.9. Aamulla siivottiin kämppä ja lähdettiin kohti Ivaloa, jossa syötiin Kultahipussa. Minä lähdin syömisen jälkeen ajamaan kohti etelää. Juha, Iitu ja Päivi jäivät odottamaan linja-autoa.

Viikon lintuhavainnot: kuukkeli, järripeippo, telkkä, isokoskelo, metso, riekko, teeri, urpiainen, maakotka, kapustarinta, merikotka, leppälintu, kivitasku, tuulihaukka, niittykirvinen, lapinkirvinen, isokäpylintu, piekana, hömötiainen, punakylkirastas, räkättirastas ja joutsen.

Jukka Vilén

Väärti 4/2012