facebook instagram

Valkmusa 2007

Teksti on julkaistu edellisen kerran Väärtissä 2/2007

3.-4.3.2007 Valkmusan hiihtoviikonloppu / Valtteri Kokkoniemi

Kerhon Valkmusan 'harjoitusvaellus' hiihdettiin kauniissa, erinomaisessa hiihtosäässä. Lämmintä oli vain pari astetta ja aurinkokin näyttäytyi kerran pilvien lomasta sen verran, että sen pystyi erottamaan. Kilometrejä tuli ahkion kanssa 8,4 ja ilman ahkiota 14, kun kumpanakin päivänä lähdettiin varsinaisen siirtymisen lisäksi ylimääräiselle hiihtolenkille.

Laru kulki muutaman hiihtäjän jälkeen monin paikoin tyylikkäästi loskassa ja mikäli mainiosti molempiin suuntiin luistanut suksi ei vielä taannut riittävää treeniä, siitä huolehti viimeistään sompien päälle kertyvien vähemmän keveiden lumiukkomateriaalien nostelu.

Leiripaikkamme päivätupaan majoittui seurue, joka oli kertomansa mukaan valinnut paikan sillä perusteella, ettei sinne tähän aikaan voi kukaan muu sattua, Hämmästys taisi olla melkoinen, kun viereen pystytettiin telttakylä. Kuulemma seurueessamme oli myös viluisia ihmisiä, sillä poikien tuoma sisäinen villapaita oli tehnyt tuvan puolella hyvin kauppansa.

Varusteiden kuivattaminen teltassa nousi arvoonsa näillä keleillä, eikä kosteus päässyt lopulta häiritsemään. Varusteet toimivat hyvin ja porukka oli mukavaa. Viihtynistä kehnoimmissakin olosuhteissa voitaneen pitää yhtenä vaeltajan tunnusmerkkinä. Ilmapiiristä päätellen meitä sopivan kieroja ihmisiä oli koko seurueellinen.

Toimituksen lisäyksenä: Lähtöpaikkana oli Simonsaaren lintutornin vieressä oleva parkkipaikka. Yöpyminen tapahtui Moronvuoren telttapaikalla.

Alueesta läytyy lisätietoa: https://www.luontoon.fi/valkmusa

Kuvat Juha Kelkka